20 januari, 2023

Jesper- vår digitale och analoge handarbetare!

Salus mea är inte bara en fantastisk och unik mjukvara, det är även ett fantastiskt och unikt team.

Nu vill vi presentera vår systemarkitekt Jesper Sjövall!

Jesper är uppvuxen i Göteborg skärgård på vackra Donsö, där han bland annat ägnade sig åt segling och var med i sjöscouterna. Men redan i tidiga år vaknade intresset för datorer och under högstadietiden satt han på fritiden och byggde webbsidor och gjorde egna program i Visual Basic 6.

På gymnasiet läste han naturvetenskap och fortsatte programmera på fritiden, men på Chalmers (Campus Lindholmen) tog han steget att läsa till högskoleingenjör inom data.

Efter examen blev det programmering på heltid, då han började på Appland i Göteborg som gör app stores (liknande Google Play/Apple store). Jesper har arbetat med back-/front end-programmering och anpassning av hemsidor åt kunder samt utveckling av Android-applikationer. 

Efter en kort sejour på andra företag i branschen fick Jesper kontakt med Emanuel via en gemensam bekant, men då var Salus mea bara in sin linda. Men samtalen fortsatte och efter ett par år hade planen klarnat och Jesper tog rollen som systemarkitekt. 

Så än idag är det är fortsatt kodning och programmering på heltid. Men detta balanserar han upp med handarbete! Nålfiltning och att pärla avancerade pärlplattor är ett intresse han har gemensamt med sambon. 

Vad är din roll på Salus mea?

– Jag jobbar som systemarkitekt, vilket betyder jag har ett huvudansvar för den tekniska plattformen. Denna möjliggör användandet av olika tillverkares larmsensorer tillsammans med Salus meas certifierade mobila trygghetslarm. Allt detta i en obruten larmkedja.  
Ett exempel kan vara att när en enskild behöver hjälp, så går ett larm med krypterat videosamtal direkt ut till larmcentralen, alternativt direkt till vårdgivaren som kan komma i direkt kontakt med vårdtagaren. 
Allt detta görs i vår plattform!

Varför gjorde att du hoppade på just Salus mea?

– Den spännande möjligheten att få vara med ett startup-bolag inom tech från början och tillämpa mina kunskaper och erfarenheter från mitt tidigare jobb.

Vad är utmaningen med att utveckla det Du gör?

-Det ena är att utveckla det våra kunder behöver, och ofta innan de själva vet vad de behöver. Sedan är det att säkerställa skalbarhet för framtiden så att varje kund kan växa efter sina behov.

Vilket team!  

Tillbaka till aktuellt