Vilka systemkrav och specifikationer har Digitalt Besök?

Salus meas rekommenderar enheter/hårdvara enligt nedan samt att använda MDM (Mobile device management), det säkerställer en konsekvent och skalbar miljö. Funktionstester bör göras på de enheter med den internetuppkoppling som kommer att användas, hänsyn ska också tas till den fysiska platsen där tjänsten ska användas för att säkerställa önskad funktionalitet och användarupplevelse.

iPhone – iOS 15.0 eller senare.

iPhone-modeller som är kompatibla
https://support.apple.com/sv-se/guide/iphone/iphe3fa5df43/15.0/ios/15.0

iPad – iPadOS 15.0 eller senare.

iPad-modeller som är kompatibla
https://support.apple.com/sv-se/guide/ipad/ipad213a25b2/15.0/ipados/15.0

Android – Android 8.1 eller senare.

Webbläsare – För att hantera videosamtal i vårt webbgränssnitt används JavaScript-videobiblioteket som kräver senaste versioner av Chrome, Safari, Firefox eller Edge (Chromium). Läs mer här https://www.twilio.com/docs/video/javascript#supported-browsers

Videokomprimering – Video komprimeras med förlustfri teknik för att minimera dataförbrukning.

  • VP8
  • H.264

Internetuppkoppling – Salus mea kräver en internetuppkoppling för att fungera. Vi rekommenderar att enheten är ansluten till ett WIFI samt att mobil och surfplatta har ett SIM-kort/eSIM med mobildata.

  • Bandbreddskravet för videoströmmar beror på codec, upplösning och bildhastighet. Minsta bandbredd som krävs för olika codecs och upplösningar. I alla fall antas bildhastigheten vara 30 fps.
  • Funktionstester visar att ett videosamtal från rekommenderade enheter nyttjar ca. 1 GB (+/-) 20% per timme samtalstid.

Mobile device management (MDM) – MDM är en rekommendation och används vanligtvis för en distribution av en kombination av applikationer, konfigurationer och företagspolicyer på enheten.

Syftet är att förenkla och förbättra IT-hanteringen av enheter för slutanvändare. MDM-lösningar tillåter hantering av enheter och användare på ett konsekvent och skalbart sätt. MDM:s övergripande roll är att öka enhetens stödbarhet, säkerhet och funktionalitet samtidigt som en viss användarflexibilitet bibehålls.

Några kärnfunktioner:

  • Säkerställa att enheter konfigureras konsekvent, uppsättning av applikationer, funktioner eller företagspolicyer.
  • Uppdatera enheter, applikationer, funktioner eller policyer på ett skalbart sätt.
  • Se till att användare använder applikationer på ett konsekvent och stödjande sätt.
  • Se till att tjänsten fungerar konsekvent.
  • Övervaknings- och spårningsutrustning (t.ex. plats, status, ägande, aktivitet).
  • Att effektivt kunna diagnostisera och felsöka utrustning på distans.

Hittar du inte det du söker?

Kontakta oss